Leef elke dag

‘Leef elke dag’ met wat er is

Holistische Coaching

Kom weer thuis in je eigen lichaam

Vol rust en vertrouwen.

Het is niet wat je overkomt dat je leven vormt, maar hoe je ermee omgaat

Leef jij elke dag, ook als je te maken hebt gehad met tegenslag in welke vorm dan ook?

 

Ik heb zelf ervaren hoe het is je vertrouwen kwijt te raken in je eigen lichaam en ik begeleid jou om weer vertrouwen te krijgen in je eigen lijf door te beginnen bij de basis.   Door te leren vertrouwen op, luisteren naar en zorgen voor je lichaam en geest leer je de regie te nemen over je leven en ga je weer kansen zien en creeren. Belangrijkste uitgangspunten: Rust, ruimte, gezondheid en natuur.

Voeding

Gezonde voeding is heel belangrijk, het is de brandstof voor jouw lichaam. Een gezond eetpatroon is  niet alleen  calorieën tellen maar we kijken wat gezonde voeding is en waar jouw lichaam behoefte aan heeft. Naast fysieke voeding gaan we ook op zoek naar jouw mentale en spirituele voedingsbronnen: waar ligt jouw passie? Wat voedt jou, geeft jou energie en maakt dat je weer voelt dat je voluit, vrij en helemaal als jezelf kunt leven?

Ademen en ontspannen

Ademen is leven. Het is het eerste wat we doen als we geboren worden. We leren het niet, het gaat vanzelf. Als kind kan het gebeuren dat je adempatroon verandert door een gebeurtenis, stress, ziekte. Als we volwassen zijn ademen we vaak te snel, wat veel energie kost. Stress zorgt ook voor een versnelde ademhaling. Door adem- en ontspanningsoefeningen leer je je lichaam tot rust te brengen.

Beweging

Beweging is belangrijk voor je lichaam. Je zorgt voor jezelf door te bewegen. Bewegen heeft positieve effecten op je lichaam en geest. Het draagt bij aan een goede gezondheid en een hogere levenskwaliteit. We gaan kijken naar je huidige bewegingspatroon en wat je eraan kunt en wilt veranderen. Belangrijk is dat je je grenzen leert herkennen. Voorop staat dat je de manier van bewegen leuk vindt en het bij jou past, zodat je het ook volhoudt.

Slapen

 

Slapen doen we een derde van ons leven. Wat als je hier problemen ondervindt? Het kost energie, je concentratie verslapt, je bent prikkelbaar en uiteindelijk kan het leiden tot niet meer kunnen functioneren of ziekte. We gaan kijken naar je slaappatroon en welke factoren hier van invloed zijn. Je biologische klok, leefstijl, omstandigheden etc. Slapen begint namelijk al wanneer je wakker wordt.

Passie

Vraag jij je wel eens af wat jouw leven zinvol maakt? We willen allemaal graag betekenis geven aan ons leven, voelen dat we ertoe doen. Veel mensen lopen vast rond hun veertigste. Je hebt je opleiding afgerond , een richting gekozen, getrouwd, mogelijk ook kinderen. Alles lijkt compleet te zijn maar toch weet je dat je niet op de juiste plek zit, dat je het juiste doet. Soms is daar een harde wake up call voor nodig, maar het kan zich ook op een andere manier aandienen.

Hoe vind je je passie en zet jij jouw stappen op je eigen manier?

Passie kun je zien, bij sommige mensen spat het eraf. Vaak zie je het heel goed bij anderen maar bij jezelf is dat veel lastiger, dat is een gevoel. Door middel van oefeningen help ik je bewust te worden van jouw manier van leven, jouw invulling op dit moment.

Ben je in balans? Waar heb jij behoefte aan? Hoe kun je je grenzen voelen en aangeven en hoe merk je weerstand op? Je gaat op zoek naar jouw wensen en buigt deze om naar doelen aan de hand van een voor jou passend plan. Een plan helpt je bij je doel te komen, anders zal het altijd bij een wens blijven. Wat helpt jou, maar hindert jou ook, je doel te bereiken?

Wanneer niets zeker is, is alles mogelijk

“Ze noemen het ook wel een wake up call. Waarvoor heb ik dat nodig? Mijn leven is toch mooi, ik geniet toch, heb een man en twee kinderen. Een baan. Dat is toch niet eerlijk? Wat een vragen had ik, maar aan wie moest ik ze stellen? Het antwoord kreeg ik waarschijnlijk toch niet. Dan maar eens op onderzoek uit, naar mezelf, misschien wist ik zelf wel wat antwoorden.

 Leaves are falling

I’m changing with the seasons My leaves are falling down But don’t you stop, believing that I will stand my ground. ‘Cause I will stand my ground I live each day as it comes. Ik leef elke dag.

Coaching

 

Als holistisch coach kijk ik samen met jou naar alle factoren die jouw leven invullen maar ook beinvloeden. Welke interne en externe factoren hebben invloed op jouw manier van leven?  Waar kun jij zelf je verantwoordelijkheid voor nemen?   Hierbij gebruiken we jouw lichaam als grootste anker. Je lichaam spreekt de waarheid, als je goed kan luisteren. Luisteren kan zoveel zeggen. Wat heeft jouw lichaam je te vertellen? Waar heb je behoefte aan? Waar stroomt het niet door?

 

Ben jij in contact met je eigen lijf?

Durf jij even stil te staan?

 

De coachingsafspraken zijn altijd afgestemd op het individu en daarmee altijd anders. Afhankelijk van je wensen kunnen we de natuur betrekken door te wandelen of gaan we binnen in gesprek of aan de slag met oefeningen die jou op dat moment meer inzicht kunnen geven. Misschien wil je kijken naar hoe je beter kunt zorgen voor jezelf door kleine veranderingen in je leefstijl toe te passen of wellicht ben je juist op zoek naar rust in je leven, wil je beter kunnen  slapen, of wil je op zoek gaan naar jouw passie. In een persoonlijke kennismaking onderzoeken we waar jij tegenaan loopt en waar jouw behoefte ligt  en bepalen we het coachingstraject.

In alles zit wel een barst of een imperfectie, zo komt het licht binnen.

Leonard Cohen

Wat anderen zeggen over mij

 

Cindy is rustig, stelt de juiste vragen. Ze geeft haar eigen oordeel niet en past zich aan, aan de situatie. Wat ik ook als zeer prettig heb ervaren is dat ze jezelf geheel de verantwoordelijkheid voor jezelf laat nemen. Jammer dat het traject afgelopen is, het heeft me veel nieuwe inzichten over mezelf opgedaan”. (Simone)

 

Ik heb Cindy ervaren als een rustige doortastende coach, die goed weet waar ze het over heeft. Ik vind haar creatief in het bedenken en toepassen van de verschillende technieken. Alle gesprekken en oefeningen hebben mij veel inzicht gegeven in wat mijn valkuilen en hindernissen zijn, hoe ik daar mee kan omgaan en hoe ik mijn doelen kan bereiken. Ik heb veel leuke oefeningen geleerd die ik thuis kan blijven doen”. (Femke)

Niets is meer waard dan de dag van vandaag!

Inspiratie

Verhalen en muziek